Vanliga Frågor | Ivory & Grace
|
 • När ska jag boka mitt första besök?

  Vår leveranstid är ca 2-24 veckor, det är alltid bra att ha god tid på sig så vi rekommenderar att du är ute ca 4-8 månader innan bröllopet. Det är alltid bra om vi har tre månader från att klänningen är klar innan bröllopet, så att vi kan fånga upp ifall någon ändring bör göras, vi kan också få långa köer på tillexempel skrädderi så det är bra att vara ute i god tid så det inte blir onödig stress inpå bröllopet.
  Om du är ute senare än det vi rekommenderar är det inte några problem heller, eftersom man alltid kan köpa en brudklänning direkt ur butiken också.

  Vad ska jag tänka på inför mitt besök?

  Kom till oss med ett öppet sinne och ett gott humör. Du kan maila oss foton eller namn på klänningar du gillar stilmässigt,  så är vi lite mer förberedda inför ditt besök. Tänk gärna på att ha hudfärgade underkläder och om du vill ha med dig egna skor att prova med kan du göra de också, annars har vi som du kan låna hos oss.
  Vi tillåter också kunder att ha smink på sig under provningen om man vill ha de, man kan också styla håret om man vill ha det så likt det man tänkt på dagen också. Vill du ta med med bubbel så går det bra, vi har champagneglas på plats och öppnar vi gärna flaskan åt er eftersom det är bättre att inte göra det bland alla brudklänningar!

  Kostar mitt besök något?

  Besöket är kostnadsfritt. Om ni har några speciella önskemål kan ni kontakta oss i personalen.

  Vad händer när jag har sagt “JA” till min brudklänning?

  Då börjar vi sy upp din brudklänning, vilket tar ca 6-12 veckor. När den är klar, kontaktar vi dig via mail eller telefon. Vi gör vår första provning där vi kollar att allt har blivit som du önskar. Ett tag innan bröllopet gör vi din andra provning och kontrollerar om vi behöver göra någon ytterligare ändring. Ändringssömnad tillkommer med 600kr/timmen, det ingår INTE i brudklänningen.

  Vad tillkommer med ändringskostnader?

  Ändringskostnader tillkommer med 600kr/timmen. Om du vill göra ändring inom samma dag tillkommer engångs kostad på 700kr. Vi har skräddare på plats tis-fre som finns där för att ge dig en professionell hjälp och rådgivning så att du får en perfekt passform.

  Får jag ta med barn på min provning?

  Vi älskar barn. De är fantastiska små varelser som är fulla av liv. Barn ska springa, hoppa, dansa, tjuta och verkligen känna att livet är härligt. Detta passar dock inte så bra in i en butik full av vita klänningar och blivande brudar med höga förväntningar. Vi ber er därför att i den mån det är möjligt att lämna era barn hemma där de kan stimma och stoja precis så mycket som dem vill.

  Får jag ta med mig sällskap?

  Såklart får du ta med dig gäster, det kan vara skönt att ha med sig smakråd från personer som man känner. Vi har egentligen ingen begränsning på hur många man får ha med men vi ber er att meddela oss hur många ni blir så vi är förberedda.

  Hur betalar jag?

  När man lägger sin beställning i vårt showroom betalar man 50% av brudklänningen som en handpenning. På reavaror betalas hela beloppet den dagen man köper den. Du kan betala via bankkort, swish eller klarna.

  Vad är prisklassen på era brudklänningar?

  Vi har priser från 1500kr i vårt showroom. Egendesignade klänningar startar från 20000kr.