Villkor | Ivory & Grace
|
 • RETUR & BYTESRÄTT ONLINE

  – Du kan returnera produkten inom 14 dagar efter leveransen.

  – Om du bor i Sverige ber vi dig vänligen använda retursedeln som vi skickat med i paketet. Vänligen fyll även i det mottagna returformuläret.

  – Om du inte bor i Sverige ber vi dig vänligen maila info@ivoryandgrace.se så kommer vi besvara dina frågor och ge dig mer information.

  – Returavgift inom Sverige är 149 SEK (beloppet dras av när återbetalningen görs). Vi kommer också ta en extra administrativ kostnad på 249 SEK. För retur från utlandet tillkommer en ytterligare kostnad, (beloppet dras av när återbetalningen görs. Observera också att produkten måste returneras som mottagen; i nytt skick med taggar, etiketter och plastpåse intakt. Observera att lokala avgifter som t.ex (moms, tull) kan uppstå, beroende på din region och lokala tullar. Dessa avgifter är på kundens egen bekostnad.

  Om du vill byta till en annan produkt eller en annan storlek tillkommer en fraktkostnad på 149 SEK

  Vid köp av reavaror gäller endast bytesrätt, alltså gäller inte någon ångerrätt eller returrätt.

  Vid köp av klänningar/produkter från vår OUTLET gäller ej ångerrätt, öppet köp eller bytesrätt.

  OBS! Dessa villkor gäller endast ONLINEKÖP

   

  BYTESRÄTT SHOWROOM

  Ny order 

  Din klänning börjar sys upp när din order lagts.Vara klänningar sys i standardstorlek, i standardmodell, med eventuella mindre justeringar i design, enligt order-specifikationen. Om du vill göra nagon ändring i designen efter att vi pabörjat sömnaden, tillkommer extra kostnad. Leveranstiden är en uppskattning, som kan paverkas av yttre omständigheter. Leveransstatus meddelas via mail. Du ansvarar för att meddela oss eventuella ändringar av bröllopsdatum, telefon, mail m.m. Eftersom vara klänningarna är handgjorda förekommer det sma variationer. Det kan behövas mellan en till tre provningar pa plats hos oss för att klänningen skall vara helt enligt din beställning. Passformsjustering/längd tillkommer om det inte är specificerat i din order. Eventuell kostnad för ändringssömnad skall godkännas och betalas innan arbetet pabörjas. Timpriset är för närvarande 600 kr. Eventuell ersättning för det fall din klänning skulle ha stora avvikelser fran din order, kommer att utvärderas först efter att vi har haft tre tillfällen, pa plats hos oss, att korrigera ordern. Om du skulle angra ditt köp kan du göra det inom 14 dagar efter order-datum. Du är da alagd att betala för de kostnader som uppkommit i samband med ordern, som t.ex. material och arbete. Avbokningsavgiften är 3 500:-. Detta täcker kostnader för administration, produktions-förberedelser, material-reservation, mönsterkonstruktion mm som är associerat med din order. 

  Sample (prov-exemplar)

  Vid köp av ett s.k. sample (prov-exemplar) säljs klänningen i befintligt skick. Vi gar regelbundet igenom vara klänningar för underhall/tvätt, men du ansvarar för att kontrollera skicket pa klänningen i samband med ditt köp. Da det är ett provexemplar är det inte öppet köp, eller bytesrätt, (om inget annat avtalats). Om din klänning skall förvaras en längre tid innan det är dags för bröllop, rekommenderar vi att du kemtvättar den innan den hängs undan för förvaring. Om det finns önskemal om sömnadsjustering, ändring av design, tvätt m.m. kan detta göras hos oss till en extra kostnad. Pris för detta skall godkännas och betalas innan arbetet pabörjas. 

  Second hand

  Klänningen säljs i befintligt skick, pa uppdrag av den som äger klänningen. Ivory & Grace tar inte ansvar för klänningens skick och det är ingen bytesrätt eller öppet köp. Övriga villkor i detta formulär är inte tillämpbart pa second hand-klänningar. Om du behöver hjälp med passform eller design-justeringar kan detta göras efter överenskommelse/pris i var sömnadsatelje. Timpriset är för närvarande 600 kr. 

  Allman information 

  Om nagot aterstar att betala pa din order, skall detta erläggas senast 4 veckor efter att din klänning kommit till vart showroom. Om du anlitar nagot annat företag än Ivory & Grace för ändringssömnad tar vi inte ta ansvar för eventuella fel. Vi kan dock avhjälpa dessa mot en kostnad. Eventuell ersättning vid eventuella fel, är endast produktrelaterad. Vi gör alltid allt vi kan för att allt skall vara till belatenhet, och i samband med att du hämtar ut din order far du signera att du är tillfullo nöjd med din klänning. I samband med uthämtningen övergar ansvaret för klänningen till dig. Var rekommendation är att teckna en särskild bröllopsförsäkring för eventuella skador mm som kan tänkas uppkomma under t ex förvaring, resor, stöld mm. Dina personuppgifter behandlas enligt gällande GDPR lagstiftning.