Bra att veta | Ivory & Grace
|
 • Hur beställer jag en Ivory & Grace-klänning?

  Det enda sättet att beställa en Ivory & Grace-klänning är via vår hemsida, via onlinekonsultation eller genom att besöka vårt Ivory & Grace showroom i Göteborg. Behöver du hjälp att hitta din perfekta brudklänning så finns våra professionella stylister tillgängliga att guida dig hela vägen för att hitta just din brudklänning. Hör av dig till oss via telefon, onlinechatten på vår hemsida, mail eller boka tid för onlinekonsultation – det är kostnadsfritt.

  Kan ni skicka min brudklänning?

  Ja, vi kan skicka dina brudklänning som spårningsbart postpaket till vart du än befinner dig i världen.

  När bör jag beställa?

  Vanligtvis brukar blivande brudar börja processen att hitta sin brudklänning ett år innan utsatt bröllopsdatum, vilket vi rekommenderar och tycker är en lagom tidsaspekt. Vi rekommenderar att man beställer sin klänning senast 6 – 12 månader innan bröllopsdatumet. När du har fått hem din klänning är du välkommen på ett fitting för att göra eventuella ändringsjusteringar om du så önskar. En fitting görs i vårt showroom och måste tidsbokas senast 6 veckor innan ditt bröllop.

  Vad innebär sample-brudklänning?

  En sampleklänning är en brudklänning som vi har på plats och som man får prova i vårt showroom. Vi har över 500 modeller i vårt showroom och på lager.

  Vad händer efter jag har beställt en brudklänning?

  Du får klänningen hemskickad 1 – 6 veckor efter att du lagt en order. Leveranstiden beror på vårt lager som är konstant föränderligt. Har du behov av expressleverans bör du kontakta oss omgående – vi kan ordna snabb leverans om det behövs.

  Jag behöver snabb leverans, kan jag beställa ändå?

  Vi har över 500 brudklänningar i vårt showroom redo att tas med hem. Du kan boka en onlinekonsultation för att få en fin inblick i vår verksamhet och få jämföra våra många olika klänningsmodeller. Om du har möjlighet är du givetvis varmt välkommen att besöka vårt showroom och prova klänningarna. Eftersom vi har ett så stort lager som konstant förändras så finns dessvärre inte alla våra brudklänningar med på vår hemsida.

  Vänligen kontakta oss omgående för att boka en onlinekonsultation eller boka tid för showroombesök – maila oss på info@ivoryandgrace.com eller ring +46 702583777.

  Kan jag justera och göra ändringar på en beställd klänning?

  Vi har alltid skräddare på plats i vårt showroom som kan göra justeringar. För att kunna veta exakt vilka eventuella justeringar du vill göra på din klänning är det bäst om du bokar en onlinekonsultation. Ändringarna görs då innan vi skickar klänningen till dig.

  För att göra exakta passformsjusteringar måste du komma till vårt showroom och få hjälp av våra skräddare. Om du inte har möjlighet att besöka vårt showroom men ändå vill göra passformsjusteringar rekommenderar vi att du uppsöker en lokal skräddare där du bor.

  Hur vet jag min storlek?

  När du beställer en sampleklänning kan du ofta använda ungefär den storlek som du vanligtvis bär. Ta dina mått och se vår storlekskarta och video för att se vilken storlek som stämmer överens enligt dina mått och hur du bäst måttar. Var medveten om att klänningarna kan skilja sig åt beroende på klänningsmodell och material. En figurnära klänningsmodell är mycket mer beroende av storleken än exemplevis en princessklänning. Hör av dig till oss om du är osäker.

  Hur tar jag mått?

  Vi rekommenderar att du kollar på vår mätningsvideo för att själv kunna mäta dig så exakt som möjligt. Ta hjälp av en vän, mamma eller din partner för att mäta. Är du osäker kan vi boka ett videosamtal så får du guidning i din mätning.

  Vad händer om jag går upp eller ner i vikt?

  Vi kan hjälpa dig med passformsjustering om du skulle ha gått upp eller ner i vikt. Då bokar vi in dig för en slutgiltig fitting senast 6 veckor innan bröllopet, alltså så nära inpå bröllopet som möjligt för att försäkra att klänningen passar. De allra flesta klänningarna går att ta ut eller in ca 2 storlekar. Hör av dig till oss om din kropp har förändrats drastiskt eller om du har planerat eller viktupp- eller nedgång.

  Vad händer om jag blir gravid?

  Det händer att blivande brudar blir gravida innan bröllopet och behöver anpassa klänningen efter en växande mage. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att skräddarsy en lösning med din brudklänning.

  Kan man få en provklänning hemskickad att prova?

  Vi har dessvärre inte möjlighet att skicka en klänning endast för att prova på grund av att klänningarna är ömtåliga.

  Vi föreslår istället att man går igenom våra klänningsmodeller på vår hemsida och på vår Instagram och sedan bokar en onlinekonsultation. Vi kan då också hjälpa dig med storlek och mått får att försäkra dig om att klänningen passar.

  Vad händer om jag beställer en sampleklänning som inte riktigt passar?

  Beställer du en redan existerande brudklänning i standardstorlek som inte passar helt perfekt så använder du nålarna som vi skickat med beställningen. Ta hjälp av mamma eller en vän som hjälper dig att nåla in där klänningen behöver korrigeras eller markeras. När man nålar får man sig en bättre bild av hur klänningen ska sitta.

  Känner du dig osäker kan du enkelt boka en onlinekonsultation där vi kan hjälpa dig att kontrollera passform och guidar dig hur den ska nålas. När nålningen är gjord kan du skicka tillbaka klänningen till oss så gör vi ändringssömnaden. Eller så kan du lämna in klänningen till en lokal skräddare nära dig. Även om du väljer att göra det så hjälper vi dig gärna med att kontrollera passform först om du önskar.