Vad ska man tänka på när man testar en bröllopsklänning? | Ivory & Grace
|
 • Vad ska man tänka på när man testar en bröllopsklänning?

  Idag tänkte vi ta upp vad man behöver tänka på inför att man ska prova en bröllopsklänning för första gången. Idag finns det mängder med stilar och butiker vilket ibland kan göra det hela ännu mer förvirrande.

  Vi har därför skapat en lista för er blivande brudar som ska ut och testa klänningar för första gången.

   

   

  1. Underkläder

  Man kan tro att det inte ska spela så stor roll vad du har på dig under dina kläder- men den dagen du testar din bröllopsklänning är det att föredra att ha en nudefärgad bh och kanske inte den chockrosa leopardmönstrade eftersom denna (förmodligen) inte kommer matcha så bra med klänningen du väljer.

   

  2. Ta gärna med dig bilder som inspiration

  Detta är väldigt bra då vi vet ungefär vad du gillar för stil och kan ta fram klänningar utefter det.

   

  3. Form

  Fundera gärna över vilken form du tror att du skulle passa och trivas bäst i. Självklart kan du få hjälp av våra experter när du kommer och testar din klänning.

   

  4. Gå in med ett öppet sinne

  Du kanske känner att du absolut inte vill ha långa ärmar på din klänning, eller att tyll kommer du aldrig sätta på dig. Men vi ser ofta att de blivande brudar som vågar att testa något nytt ofta går från vår butik med just det hon sa före provningen att hon aldrig skulle sätta på sig.

   

  5. Ta med dig dina bröllopsskor

  Har du redan nu hittat de perfekta skorna är det alltid lite roligt att ta med sig dom till provningen för att få mer helhetskänsla över hur du kommer se ut under bröllopsdagen. Har du ännu inte valt några skor är detta inget problem- vi har skor här du kan testa med.

   

  6.  Herrgård eller landstället?

  Fundera över vilket tema ni har tänkt att ha på ert bröllop. Är det ett stort påkostat bröllop på en flott herrgård eller har ni tänkt er ett mer intimt bröllop med vigsel på landstället? Gifter ni er på ett landställe med 20 gäster kan det kännas fel att ha på sig en prinsessklänning med tillhörande tiara. Vet du ungefär hur ni ska ha ert bröllop underlättar det för dig när du provar din klänning.

   

  7. Prova klänningar på en vardag

  De flesta som ska prova bröllopsklänningar bokar tid på helgen, det blir då svårare för dig att få en tid bokad – även att komma på drop in. Så vi föreslår att du bokar en visning eller kommer på drop in under en vardag. Det är med största sannolikhet färre kunder i butiken vilket gör det betydligt lättare att boka in en tid.

   

  8. Var ute i god tid

  Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilken klänning som är den rätta. Du kanske helt enkelt bestämmer dig för att designa din egen klänning? Var därför ute i god tid så att du har tid att känna och klämma på alla möjliga varianter och slipper stressa det sista före bröllopet.

   

  9. Slappna av och ha roligt

  Ta med dig någon som står dig nära och njut av att du faktiskt är ute och letar efter den klänning du ska ha på dig den dagen du gifter dig med ditt livs stora kärlek! När du kommer till oss är du varmt välkommen att ta med dig en flaska bubbel – vi har glas till samtliga i ditt sällskap.

   

  10. Unna dig själv en VIP visning

  Hos oss kostar en VIP visning 2,000 kronor för 6 personer. Här får du verkligen den riktiga “say yes to the dress” känslan. Du får en lite lyxigare upplevelse där du och dina vänner bjuds på allt från bubbel och tilltugg till expertråd från en av våra kunniga medarbetare som är med er under hela bokningen.

   

   

   

   

  Hoppas att du känner att du fick lite inspiration av våra tips!

  Välkommen in till oss på Metangatan 1 för en provning.

   

   

   

  – Ivory & Grace

  2018.10.23

   

   

   

  Vip Say yes to the dress