FÄRGGLATT AUGUSTIBRÖLLOP I SLOTTSTRÄDGÅRDEN ULRIKSDAL: HANNA + MATTIAS | Ivory & Grace
|
 • FÄRGGLATT AUGUSTIBRÖLLOP I SLOTTSTRÄDGÅRDEN ULRIKSDAL: HANNA + MATTIAS

  Idag drömmer vi oss bort mot varmare och mer blomstrande tider då vi får ta del av Hanna och Mattias bröllopsberättelse. Paret bjöd in till ett augustibröllop i Slottsträdgården Ulriksdal den 29 augusti 2020, där vigseln skedde utomhus i frilandet och middagen i en lada. Här ser vi ett bröllop som präglats mycket av färg tack vare omgivningen, val av blommor samt klädsel för exempelvis brudtärnorna. Bakom kameran stod bröllopsfotografen Emma Surell som har fångat denna färggranna dag med bravur. I vanlig ordning lämnar vi nu över ordet till brudparet och i detta fall är det fräst bruden Hanna som berättar om sitt och Mattias augustibröllop.

  SÅ TRÄFFADES BRUDPARET

  Hanna: Vi träffades för 13 år sedan under en gemensam idrottsavslutning. Jag med mitt handbollslag och Mattias med sitt hockeylag. Av en slump blev jag placerad på Mattias skoter och vi har sedan dess varit på ett enda stort äventyr.

  Mattias, om frieriet: Efter en lång tid som sambos kände jag att jag nu var redo för frieri och bröllop. Tidigt föll beslutet att fria på den gemensamma fjällvandringen som skulle äga rum i Sarek nationalpark under sommaren 2019. Jag började planera och införskaffa ringar. Det var från start viktigt att tillfället skulle bli speciellt och minnesvärt. Därför föll beslutet att fria på Sveriges mest avlägsna plats och den platsen i Europa med mest vildmark. Efter tre fantastiska dagar ute i ensamhet kom vi äntligen fram till koordinaterna där frieriet skulle äga rum. Med stapplande ben gick jag fram till Hanna i midnattssolens tidiga skede och frågar om hon vill bli min fru. Det blev ett rungande Ja och en hel del tårar från oss båda. Kvällen firas med öl, gifflar och en sprakande brasa utanför tältet.

  KLÄDSELN

  Hanna: Jag var länge på jakt efter en bröllopsklänning och besökte ett antal butiker tillsammans med mina brudtärnor. En dag såg jag en bild på en otrolig klänning och visste att det var den jag skulle ha. Tillsammans med min mamma flög jag samma helg till Göteborg och provade samt köpte den klänningen.

  Mattias ville ha något speciellt som ingen annan hade under dagen och fick sin smoking uppsydd av Winston & Elle. W&E drivs av ett par som är fantastiska och oavsett vad man behöver eller vill ha så löser de detta.

  TIPS TILL ANDRA SOM PLANERAR BRÖLLOP

  Hanna: Vi tog in på hotell kvällen innan tillsammans med vårt brudfölje med toastmadames inklusive deras respektive för att förlänga bröllopshelgen. Vi drack bubbel och åt pizza, skattade och pratade gamla minnen såväl som framtid och det var underbart att få släppa bröllopsstressen så nära inpå själva dagen. Att sedan få starta dagen med en lång frukost tillsammans var en superbra förberedelse inför vad som låg framför oss. Så detta är något som vi verkligen kan rekommendera, om budgeten tillåter såklart.

  I övrigt kan vi rekommendera att åka iväg på någon form av smekmånad i anslutning till bröllopet. Det ger tid för reflektion och kan även agera som belöning efter allt slit ( ja, det är jobbigt att planera ett bröllop oavsett storlek). Att förlänga känslan av helgen är heller inte helt fel.

  Men, huvudsaken är att ni gör precis som ni vill från start till mål och att ni verkligen passar på att njuta av dagen samt kvällen. Den kommer trots allt aldrig igen 🙂

  Fotograf: Emma Surell
  Brudklänning: Ivory & Grace
  Kostym: Winston & Elle
  Festlokal: Ladan – Slottsträdgården Ulriksdal
  Catering: Slottsträdgården Ulriksdal
  Florist: Maria Embertsén
  Förlovningsring: Story of Love
  Vigselring: Lycka Juveler, egendesignad
  Trycksaker: Tryckakuten & Vistaprint
  Hårstylist: Jennifer Fossli Gustavsson

  Read more

  View this dress