Om bröllopsplanerna och brudklänningarna | Ivory & Grace
|
 • Om bröllopsplanerna och brudklänningarna

  Jag fick möjligheten att intervjua underbara Cristel från Norrbotten – en blivande brud vars bröllop blivit framflyttat tre gånger! Men en längre väntan innebär ett säkrare brudklänningsval och, i Cristels fall, också fler brudklänningar, vilka hon alla beställt via vår hemsida. Jag kontaktade Cristel via videosamtal där hon berättade om sin fina brudklänningsprocess som startade redan 2017, på så sätt har hon blivit lite av en brudklänningsexpert. Hon delar nu med sig av sina bästa tips och råd till andra brudar som letar efter den, eller de, perfekta brudklänningarna!

  – När är ditt bröllop?

  Vi gifter oss den 19 juni 2021, om pandemin tillåter.

  -När förlovade ni er?

  För 4 år sedan i Prag! Min pojkvän ville absolut på promenad en kväll när jag redan var jättetrött. Vi gick och gick och till slut när vi kommit till en liten park gick han ner på knä – det var verkligen jättefint och jag var helt ovetandes.

  – Har bröllopet blivit framflyttat till följd av coronaviruset?

  Ja, och tyvärr har vi flyttat det mer än en gång… Tanken var egentligen att vi skulle gift oss redan 2019, men då blev jag gravid så vi planerade om till augusti 2020. Sen kom Covid-19 och vi bokade ganska snabbt om till slutet av juli 2021. Men det datumet krockade med andra bröllop där min sambo ska vara bestman, så vi bytte ÄNNU en gång till den 19 juni 2021. Och nu får vi se hur det går, måste vi flytta igen kommer vi mest troligt att gifta oss med vittnen den 19 juni men ha festen vid ett annat tillfälle, då vi verkligen inte vill skära ner på gästlistan och helst inte skjuta fram själva vigseln igen! ❤️

  – Du bestämde dig till slut för fler än en brudklänning! Hur kommer det sig att det blev flera?

  För det första så älskar jag brudklänningar, jag kan titta på brudklänningar i timtal! ? Hade jag fått välja ett drömjobb hade det varit ha ett eget showroom eller designa egna brudklänningar. Det är bara något som är så magiskt vackert med spets och vita, böljande tyger i alla dess former ❤️  För det andra kan jag aldrig bestämma mig då jag verkligen bara får välja EN, och känner ofta att jag valde fel (Men turligt nog känns det väldigt rätt med min blivande man, haha, han ÄR one of a kind! ?) Så att jag skulle ha svårt att välja var ju enkelt att räkna ut. Jag kände väl också att den här dagen händer bara en gång, och jag hade ändå tänkt ha en ombytesklänning. Så istället för att fortsätta vela mellan olika modeller och lägga hela min klänningsbudget på en enda klänning, så kom jag helt enkelt fram till att det får bli fler än en – vilket ju faktiskt också går när ni ofta har så himla fina erbjudanden hos er ❤️ Om vi måste dela på vigsel och fest vill jag gärna ha olika klänningar ändå.

  Andra kanske tycker det är onödigt, men jag tycker det är trist om det “måste” vara på ett visst sätt; Vill man ha en klänning, eller flera, – go for it! Tycker varje brud ska göra det som känns rätt för en själv och när mitt intresse för just brudklänningar är så stort kändes det ganska självklart att maxa just det under kvällen! Jag har istället kompromissat med en del andra kostnader, jag ska tex göra hår och makeup själv. Och dessutom kan jag ju alltid sälja dem vidare sedan.

  – Vad var det som gjorde att du valde oss på Ivory & Grace att låta sy upp dina klänningar?

  Jag insåg ganska snabbt att jag blev förälskad i var och varannan klänning som ni lanserade. Jag ville ha alla och kunde aldrig sluta jämföra andra klänningar med dem! Spetsarna är magiska och tygerna mjuka och sköna. Stilen på många av era klänningar matchar min personlighet väldigt bra! Tänkte först att det var för långt att åka och försökte förgäves hitta en liknande klänning lite närmre min stad, men ni erbjöd mig hjälp att beställa utan ett fysiskt besök och så då blev det bara ett självklart val för mig ❤️

  – Hur var processen att hitta en bröllopsklänning för dig –  hade du en klar bild av din klänning? Vad det svårt att välja – Hur valde du?

  Jag hade letat och letat efter den perfekta klänningen och hittade den aldrig hur många olika jag än provade.. Första gången provade jag nog direkt efter frieriet, det är fyra år sedan nu, haha!! Då hade jag en klar bild vad jag ville ha, och hittade en. Men den var väldigt dyr, behövde sys om och insåg att det var en absurd summa för en endaste klänning och för en dag. Tur var väl det, för den klänningen skulle jag inte alls velat ha idag! Det har förändrats över tid, och även efter att jag fått två barn. Jag köpte en annan klänning men insåg att den inte alls var min grej, så lämnade tillbaka den. Köpte ännu en som var lite mer min stil, men kom tyvärr inte i den efter senaste graviditeten, och i och med att vi fick ändra datum bestämde jag mig tillslut för att sälja den och beställa från er då jag verkligen inte kunde släppa alla fina klänningar! ❤️ Och som jag sa innan blev det tillslut också för svårt att välja bara en, så då fick det bli fler än en klänning som ändå blev billigare tillsammans än den första! ? Kanske kan man lite skämtsamt säga att det blivit en klänning för varje uppskjutet bröllop! ? Men det tycker jag att jag gott får unna mig nu när pandemin förstört det mesta av våra första bröllopsplaner.

  – Om du hade valt en till klänning, hur hade den sett ut?

  Men oj så svårt!  Jag hade nog kanske velat designa en helt egen, eller varför inte en med lång ärm vilket jag inte har valt nu! Jag gillar verkligen Lily dress, Sheila dress och Jennie dress (utöver dem jag valt nu). Kanske någon kombo utav dem? Eller kanske en klänning där jag kan lägga till och plocka av delar så det blir 3-in-1 på en gång? Haha, vore något för en som mig som har svårt att bestämma mig!! ?

  – Var ska ni viga er och hålla festen? Har ni något särskilt tema?

  Vi kommer viga oss i Piteå och hålla festen i en jättefin lokal här. Vi har inte bestämt oss ännu om vi ska ha vigseln i kyrkan eller gifta oss på gården utanför lokalen, men har bokat för båda alternativen tills vi vet hur Corona-situationen ser ut då. Temat är väl mer ett färgtema med dusty green, vitt och svart, samt linne/natur detajer, geometriska former och en touch av guld. Vi vill ha en ganska naturlig och avslappnad känsla, men med den lilla extra guldkanten! Det viktigaste för oss i slutändan är att alla minns dagen med glädje.

  – Vad ska din blivande man ha på sig?

  Eftersom bröllopet är kring midsommar ska han ha en ljusbeige kostym i linnetyg, vit skjorta med en mörkare slips och bruna skor till. Hans bestmen ska ha ljusbeige linnekavaj och mörkare byxor.

  -Ska du ha brudtärnor – vad kommer dom att bära? Kommer han att ha marskalker?

  Jag skulle först ha 4 brudtärnor men det har nu blivit 5! Mina tärnor kommer ha en längre klänning med en liten ärm i färgen Sage green / Dusty green. Tycker den färgen gör sig så fin mot både linnebeige och vitt. Min blivande man kommer att ha 4 marskalker.

  – Vad skulle du ge för tips till en nyblivande brud angående brudklänning?

  Börja med att prova olika modeller! Jag trodde jag skulle ha en helt annan modell upptill än vad jag senare insåg att jag passade bäst i och det tillslut blev. Då kan man enklare sålla ut vad man ska leta efter sedan. Och vela inte för länge, tillslut blir det omöjligt att välja som för mig.. haha! ? Välj den klänning som känns mest DU och som du känner dig vacker i, och gå inte för mycket på vad andra tycker! ❤️ Och har du utrymme i budgeten för mer än en klänning eller kanske en enklare ombytesklänning – Varför inte? ?

  – Vad är du mest nervös för inför bröllopsdagen?

  Jag är faktiskt inte så jättenervös! Det här med Corona har på något sätt tagit bort all annan nervositet och istället är jag bara nervös och orolig för att det inte ska gå att genomföra bröllopet.

  – Är det ett stort bröllop?

  Vi har skickat “save-the-date”-kort till ca 70 gäster, så mellanstort.

  – Ska ni åka på smekmånad?

  Vi har fått en tidig bröllopspresent av min mamma på ett resepresentkort, så vi kommer absolut åka någonstans utan barnen och bara mysa. Men den resan gör vi nog mot hösten/

  vintern eller året därpå.