Johanna Beijbom, 2022-09-17 | Ivory & Grace
|
 • I ett regn av Champagne, när en köksmästare misslyckas med att sabrera en champagneflaska, uppstod kärlek. Det var så artisten Johanna Beijbom och köksmästaren Christoffer träffades för första gången, och det sa klick! De gifte sig i september 2022 och deras drömbröllop på Knistad Herrgård genomsyrades inte helt oväntat av musikframträdanden och en personligt genomtänkt meny -  och en massa kärlek! 

  Berätta om hur ni träffades! Var det Love at first sight?

  Första gången vi träffades var på restaurangen där Christoffer jobbade som köksmästare.

  Jag och min bästa vän var där då de hade en champagnemiddag. Vi satt på uteserveringen och jag hade precis sagt att jag var trött på allt som hade med män att göra och det bästa var nog att leva i celibat resten av livet. Precis i det ögonblicket kliver Christoffer ut på uteserveringen och sabrerar en Champagneflaska mitt framför oss och misslyckas totalt, flaskan går av på mitten och det fullkomligt sprutar bubbel över alla gäster. Och där och då i ett regn av champagne sa det bara klick. Sättet han ryckte på axlarna över incidenten och bara skrattade åt saken gjorde så att mitt hjärta exploderade. Det gör liksom inget om saker går fel, skratta åt det och gå vidare. Det finns en mening med allt.. och meningen med detta var att han skulle placeras i livet just där framför mig.. han som kom till att bli mitt livs största kärlek!

  När började ni planera bröllopet och hur tänkte ni? Hur valde ni platsen?

  Christoffer friade till mig framför en öppen brasa i Hemsedal i Norge. Jag har aldrig varit så säker på ett svar som då och vi började planera nästan direkt. Vi hade flera olika tankar, en var att gifta sig på en alptopp i Österrike, en annan var att bara göra det vi två någonstans där vi trivdes. Men sen kom pandemin och planerna fick vila lite då man inte visste hur världen skulle se ut. Men någonstans i denna tid insåg vi också hur värdefullt livet är och att kärleken övervinner allt. Så vi bestämde oss för att när pandemin var över så skulle vi slå på stort. Alla vi älskar och känner skulle få komma och vi skulle fira och ta vara på att få träffas! Vi bokade direkt vår favoritplats i världen vilket är på hemmaplan här vid Knistad Herrgård utanför Skövde. Och sen gasade vi på med allt! Livet är för kort för att inte fira det så nu skulle vi äntligen få göra det tillsammans med dem bästa vi vet.

  Som artist är du van att ofta stå i extravaganta festkläder.. Hur tänkte du när du skulle designa din brudklänning? Hur avspeglades ditt yrke som artist in i designen?

  Jag kände direkt att den måste vara så jag och något som jag verkligen skulle trivas i. Jag utgick från vilka material och modeller jag gillar på mina scenkläder där man får chansen att sticka ut. Sen plockade vi från alla mina favoriter och sömmerskan trollade sedan fram denna modell som blev helt magisk! Och det bästa av allt är att alla som sett den säger samma sak, det där är en Johanna-klänning och det är ändå beviset på att vi lyckades väldigt bra.

  Matchade ni klänning och kostym till punkt och pricka, eller valde ni helt fritt enligt egna preferenser?

  Christoffer har som jag alltid sagt väldigt bra klädsmak och gillar att också att sticka ut vilket jag älskar. Och jag sa att det viktigaste denna dagen är att man ska få känna sig fin och ha på sig precis vad man vill. Eftersom han är så intresserad av mode och kläder så gick han loss på det och resultatet blev fantastiskt! Christoffer hade en beige/rosa kostym med en grå skjorta under. Han hade hatt och ett par Dr Martens på fötterna, det var så mycket han och så rätt och det absolut snyggaste jag sett!

  Kommer du behålla brudklänningen som den är eller planerar du kunna tänka dig att göra om den för att bära på fest eller kanske på scen?!

  Jag kommer spara den precis som den är! Vi har skojat om att vi ska fota oss i kläderna på olika roliga platser varje år så att de också får följa med oss på vår livsresa. Så bli inte chockade om ni ser oss glida runt i bröllopskläder på de mest suspekta plasterna ni kan tänka er. Haha!

   Som artist så mycket musiken varit en stor prioritering på ert bröllop! Berätta om era låtar och framträdanden! Sjöng du någon låt?

  Både jag och Christoffer har ett väldigt stort intresse för musik även om det endast är jag som arbetar med det. Men musiken har alltid vart viktig för oss och redan från första dagen har vissa låtar varit med oss. Så när vi skulle bestämma vilka låtar vi skulle ha på bröllopet blev det en lång lista.

  Vi ville att de som var där skulle få en rejäl dos av oss och det fick de verkligen. Hela vigseln började med att vi gick in till att vår goda vän Martin Almgren som vann idol 2015 sjöng Stand by me i en gospelversion tillsammans med hela Skövde Gospelkör. Kan säga att taket lyfte av den sången. I och med att vi hade en borgerlig vigsel så hade vi bestämt sen dag ett att ingen annan än vår vän Lasse Holm skulle viga oss vilket han också med glädje gjorde. Min bästa kompis är artisten Jessica Andersson som sjöng låten Med dig vid min sida som säger så mycket om oss. När jag och Christoffer träffades spelade han en låt för mig som hette För dig med Lars Winnerbäck och den ville verkligen Christoffer att jag skulle sjunga för honom. Men jag kuppade lite, jag sjöng första versen precis som den är men sen hade jag skrivit om hela låten till vår historia! Han blev så rörd! En annan låt som följt oss är Lova mig med Emil Assergård och jag som älskar överraskningar hade ytterligare en nu till Christoffer. När bandet började spela låten så tror han att min kompis ska sjunga den men in kliver självaste Emil och alla i hela lokalen jublar. Christoffer höll på att smälla av! Det vi verkligen ville med denna dag var att den skulle andas oss fullt ut och när vigseln var slut och vi skulle gå ut så började bandet på den vanliga Mendelssohns men gick sedan över i Cannelloni Macaroni, Lasse Holms största hit och hela gospel kören stämde upp i stämsång inklusive vår kära vigselförrättare, Lasse!

  Hela kvällen bestod sen av massa musik och framträdande och gästerna dansade till solen gick upp dagen efter.

  Var det något kring bröllopsplaneringen som var svårt?

  I och med att både jag och Christoffer är i branscher där sådana här dagar är något som vi är vana vid fast med andra personer i fokus så var vi rätt lugna i vår planering och hade koll på det mesta. Men självklart var antal gäster svårt. Också i och med våra yrken då vi känner så otroligt mycket folk vilket gör det svårt att dra en gräns. Men vi lyckades väldigt bra tillslut och det blev absolut de bästa gästerna vi kunde tänka oss på vår största dag!

  Kristoffer arbetar ju som kock och köksmästare, vad hade ni för krav på maten, dryck och serveringen?

  Christoffer lever för sin matlagning och jag älskar verkligen allt han komponerat ihop genom våra år. Här kände jag mig helt trygg i att det skulle bli en fantastisk middag. Vilket det också blev. Vårt enda krav var att ingen skulle gå hem hungrig, alla skulle bli mätta och nöjda. Inga glas skulle heller någonsin stå tomma, det skulle alltid finnas att skåla i. Det var mat från det att gästerna kom tills när de gick hem, så som ostron, en fyra rätters middag, bröllopstårta och nattamat i form av en klassisk korv med bröd.

  Musik och mat är helt klart vår grej.

  Som musik- och matkonnässörer, vad har ni för supertips till andra brudpar?

  Vårt tips är att alla ska göra precis som de vill med sina bröllop. Inget är för stort eller för litet, bara det andas Ni två. Börja sen kolla era kontakter, slår vad om att någon ni känner kanske känner någon som kan sjunga eller har ett band som gärna spelar. Det behöver inte kosta skjortan. Samma sak med maten, kolla runt och jämför. Och var ute i rätt god tid med det mesta. Sen att ha vänner eller familj som hjälper er både innan och på bröllopsdagen så att ni just denna dag kan släppa allt och bara vara i nuet! Det är verkligen det viktigaste av allt, för det här mina vänner är bland det absolut häftigaste, roligaste och vackraste man kan få vara med om. Så glöm inte att njuta!