Frida & Sebastians Kärlekshistoria | Ivory & Grace
|
 • Hur träffades ni?

  FRIFA BERÄTTAR Jag och Sebastian träffades på en dejtingsida på nätet som heter Happypancake för lite mer än 5 år sedan. Det tog inte lång tid innan vi bestämde oss för att träffas och efter att vi bara dejtat i 3 månader flyttade vi ihop. Vi köpte vårt första hus tillsammans efter bara 1,5 år men oj så rätt det kändes och så bra det blev.

  Hur gick förlovningen/frieriet till, bestömde ni er direkt för att gifta er?

  Sebastian gick ner på knä en helt vanlig onsdagskväll när vi hade lite vänner över på middag. Jag blev så chockad och överraskad. Visst hade vi pratat om att förlova oss med att han skulle föra det där och då hade jag inte en minsta tanke på. Redan dagen efter började vi planera för vårt kommande bröllop.

  Vart gifte ni er och varför?

  Vi gifte oss i Toscana, Italien. Varför kan man undra då vi inte har några anknytningar dit men vi båda bara älskar Italien. Så otroligt god man, viner och magisk miljö. Jag hade en dröm om ett bröllop på en vingård i Toscana så vi bröade med att åka ner för att titta på lite olika ställen och när vi väl bestämt oss så kunde den inte kännas mer rätt.

  Hur var det att planera bröllopet, stötte ni på några hinder på vägen?

  Vi började planera vårt bröllop 1,5 år innan. Det var helt klart en berg och dal bana med ändå så otroligt kul. Eftersom vi hade ett utomlandsbröllop och inte kunde språket själva så anlitande vi en bröllopskoordinator som hjälpe oss med all planering. Vi fick komma med alla idéer och önskemål vad vi ville ha och som vi sedan fick hjälp med att ta fram och genomföra.
  Det var mycket som gick bra eftersom vi hade bra hjälp men sånt som vi inte kunde påverka var exempelvis valutakursen. Vi betalade allt i Euro med det man måste ha med sig är att valutakursen går upp och ner och tyvärr så hade den gått upp när vi skulle betala det mesta så allt blev dyrare än vad vi budgeterat. Så planerar man ett bröllop så måste man nästan räkna på en kurs som är högre så man har lite marginal. Sen måste jag nog säga att allt är dyrare bön vad man tror och det tillkommer alltid någon kostnad här eller där.

  Berätta om er klädsel

  Jag bar en klänning från Ivory & Grace, Flowery Jana med lite modifieringar, jag lade tillexempel på en ärm. Allt för att få den drömklänningen jag önskat mig. Min man hade en blå kostym från Tiger of Sweden.

  Era topp 5 tips till blivande brudpar

   1.Planera i god tid! Allt tar längre än men tror.

  2. Välj er fotograf med omsorg! Vi kände oss otroligt bekväm med vår och det är så viktigt att man gör det. Speciellt om man annat är obekväm framför kameran.

  3. Har ni även möjlighet att använda er av en videograf, gör det! Filma så mycket av dagen som ni bara kan. Bilder är otroligt vackra men film ger ännu mer känsla och det känns som man får återuppleva dagen igen.

  4. Våga släpp kontrollen! Jag är något av ett kontrollfreak men ställde in mig på, flera månader innan, att jag får vara ett kontrollfreak fram tills kvällen innan och sen måste jag släppa den. Och det gick!

  5. Sist men inte minst, kanske det viktigaste! Det är er dag, sug in. Njut, ha kul, och ja ha världens bästa dag! Det blir bra, vad som än händer! Kom ihåg att de enda som vet hur det “skulle vara” är ni själva. För alla andra är det precis som de ska.