Elin & Johans Kärlekshistoria - Ivory & Grace
|
 • Elin & Johans Kärlekshistoria

  För många handlar nyår om att låta det nya året vara som en ny start, man lägger det gamla året bakom sig och fokuserar på det nya som väntar. För Elin och Johan, skulle det minst sagt bli början på något nytt, en början på just deras kärlekshistoria.

   

  Hur träffades ni?

  Vi träffades på nyårsafton 2003 genom gemensamma vänner. Vi dejtade ett litet tag och blev sedan officiellt ett par i februari 2004.

  Hur gick förlovningen till?

  ELIN BERÄTTAR Jag har länge drömt om att besöka Machu Picchu och i mars 2017 gjorde vi slag i saken. För att få en riktigt bra utsikt över området besteg vi en bergstopp strax över själva ruin-området. Johan friade när vi var på väg ner från bergstoppen. Jag svarade ja såklart. Jag var något chockad, men oerhört glad. Det var bara vi på stigen just då. Vi var båda helt utmattade från dagens vandring och brist på vatten, men det var verkligen en oerhört vacker plats för ett frieri. Han hade dock glömt den provisoriska ringen hemma i Sverige så han knöt ett grässtrå som fick agera ring för tillfället. Grässtråt finns nu inramat hemma hos oss som en fin påminnelse om den dagen.

  Var gifte ni er och varför valde ni just där?

  Vi gifte oss på en gård utanför Lucca i Toscana i Italien. Vi älskar att resa och har besökt Italien många gånger genom åren. Ett år innan bröllopet åkte vi ner till Italien för att se oss om i Toscana och leta efter en lämplig bröllops-destination. Vi ville att det skulle vara naturskönt, kännas familjärt och inte vara alltför långt ifrån en flygplats så att våra gäster skulle ha lätt att ta sig dit. Meningen var att vi skulle åka från gård till gård, men vi fastnade på den första gården och bestämde oss för att det fick bli platsen. Vi har inte ångrat oss för en sekund.

  Hur var det att planera bröllopet?

  Att planera bröllopet var lite som en berg-och-dalbana. Ibland mysigt och väldigt roligt och ibland stressigt och aningen frustrerande. Vi började planera bröllopet ett år innan. Det som var svårt att vänja sig vid var att vissa leverantörer i Italien tog väldigt lång tid på sig att svara på mail, vilket kan vara stressande när både vi och våra gäster har frågor. Men när allt stod på sin spets på bröllopshelgen fungerade allt till punkt och pricka. Allt gick väldigt bra och vi är så nöjda med allt från blommor och musik till mat och boende.

  Brudens klädsel:

  Jag valde att tillsammans med Ivory & Grace designa min egen klänning. Jag hittade en modell som vi utgick ifrån och sen gjorde jag en egen variant av den. Jag letade efter en tidlös och enkel klänning som jag fortfarande ska tycka är vacker på ålderns höst. För mig var det också viktigt att den skulle vara bekväm så att jag kunde dansa obehindrat i den. Vi gifte oss i juli, så det var dessutom ett krav att den skulle vara behaglig trots värmen. För att få till lite “drama” lade jag till en lång slöja som jag hade på mig på dagen. Den var verkligen pricken över i. På kvällen bytte jag sedan till en enkel kort slöja så att jag kunde dansa loss ordentligt. För att uppfylla de klassiska “något gammalt” o.s.v. lät jag bl.a. Skräddaren på Ivory & Grace sy fast en spets som min mans bortgångna mormor gjort på vardera slöj-kam. En liten men personlig detalj. För att göra hela ensemblen lite mer händelserik hade jag på mig ett par strassbeklädda ballerinaskor från Badgley Mischka och ett par lite större droppformade örhängen som jag hittade på Etsy som matchade mina ringar.

   

  Brudgummens klädsel:

  Johan hade på sig en blå kostym från Oscar Jacobson i exotisk ull. Vi fick väldigt proffsig hjälp från dem och de guidade oss när det gäller vilken kostym vi skulle välja med tanke på värmen i Italien. Under hade han en skräddarsydd vit linneskjorta från TailorStore och en slips – också den från Oscar Jacobson – i en grön ton som matchade blommorna på bröllopet. Slipsnålen har hans morfar gjort. Hans bruna skinnskor var från det engelska märket Steptronic. Våra förlovnings-/vigselringar är från 77Diamonds.

  Berätta om bröllopet och om det var någon speciell händelse ni minns extra?

  Hela bröllopshelgen var fantastisk. Det är oerhört svårt att välja ut någon särskild händelse. Men höjdpunkter under själva bröllopsdagen var förberedelserna tillsammans med brudtärnor och bestmen, det var väldigt mysigt att få dela förmiddagen med dem. Sedan var ju själva vigseln väldigt fin. Vi hade en väldigt duktig vigselförrättare som fick ceremonin att kännas intim och vacker. Middagen efter vigseln innehöll många fina tal och mycket spex, vilket var oerhört uppskattat från vår sida. Det framfördes dansnummer, videohälsningar, filmer och för oss en oväntad sed som innebar att en bestman klippte av brudgummens slips (!). Efter en mycket rolig fest på gården hoppade de av oss som fortfarande var vakna i poolen strax efter klockan fyra på morgonen. En perfekt avslutning på vad som blev den roligaste och svettigaste dagen i våra liv.

  Vårt absoluta topp 5 tips:

  • Dra ut lite på det. Om man möjlighet rekommenderar vi att ha en middag kvällen innan bröllopet, en frukost efter eller så. Det är så svårt att hinna prata med alla gäster, så att få mer tid på sig är verkligen att rekommendera. Vårt bröllop varade officiellt från fredag-söndag, men halva gänget kom redan på torsdagen, och vi hann nätt och jämt prata med alla.

  • För att minska stressen, börja planera i tid. Det mesta tar längre tid än man tror.

  • När det gäller leverantörer, läs på ordentligt eller gå på rekommendationer från personer eller företag du litar på.

  • Om ni har möjlighet, anlita en fotograf under mer än ett par timmar. Det är en väldigt bra investering. Vi anlitade en fantastisk bröllopsfotograf som vi verkligen fastnade för, Viktoria Olsson (fotografviktoriaolsson.se). Vi hittade henne av en slump när Ivory & Grace publicerade en bild på Instagram som hon tagit. Vi tittade på hennes hemsida och Facebook och fastnade för hennes stil. Vi kände att hon skulle fånga den rustika miljön på vår bröllopsdestination väldigt bra. Vi kontaktande henne och föll även pladask för hennes positiva personlighet. Vi hittade rätt direkt! Hon såg till så att vi lärde känna varandra lite innan själva resan till Italien och därav var bekväma framför kameran inför vår bröllopshelg. Väl på plats var det så härligt att slippa tänka på fotografering, hon hade stenkoll på allt. Ingen av våra gäster behövde heller tänka på att gå runt och fota för vår räkning under helgen, utan alla kunde slappna av. Det var väldigt härligt och vi är så otroligt nöjda med både bilderna och den härliga energi hon hade under bröllopshelgen.

  • Under bröllopsdagen, stanna upp någon gång per timme och bara ta in stunden. Det rådet fick vi innan den stora dagen, och det är de stunderna vi minns bäst så här i efterhand.